Welke airfryer is de beste koop in 2023? Hoe onderscheidt de beste airfryer zich van de rest? Is het mogelijk om gezond en toch heerlijk te eten met een airfryer? Deze vragen spelen een cruciale rol in de zoektocht naar de ideale keukenhulp. In dit artikel onthullen we de top drie airfryers van 2024, gebaseerd op uitgebreide analyses en deskundige inzichten.

Onze Grondige Analyse van Airfryers

Bij onze zoektocht naar de beste airfryer hebben we ons niet alleen gebaseerd op bevindingen van gezaghebbende bronnen zoals Kassa en De Consumentenbond, maar ook op ervaringen van ons eigen testpanel. Hoewel er geen directe samenwerking was, was hun expertise een waardevolle aanvulling op onze diepgaande evaluatie. Een interessant detail dat naar voren kwam, was dat sommige modellen verrassend veelzijdig zijn – meer dan alleen frituren!

Opmerking: In een tijd waarin producten vaak online worden verkocht onder verschillende merknamen, is het belangrijk om te weten waar je koopt. Bij HealthyInsights zetten we ons in voor grondig onderzoek om jou van betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige productaanbevelingen te voorzien. Dit is vooral cruciaal bij airfryers, waar kwaliteit en veiligheid voorop staan.

Diepgaande Kennis en Expertise over Airfryers

Ons team beschikt over uitgebreide kennis op het gebied van keukenapparatuur, met een speciale focus op airfryers. Deze expertise stelt ons in staat om nauwkeurig en betrouwbaar de beste apparaten voor jou te identificeren.

“Bij het testen van airfryers kijken we verder dan alleen frituurprestaties; we beoordelen ook gebruiksgemak, veelzijdigheid, en energie-efficiëntie”

merkt een lid van ons expertpanel op. Deze volledige aanpak verzekert dat onze aanbevelingen van de hoogste kwaliteit zijn.

Criteria van Ons Onderzoek naar Airfryers

Ons onderzoek naar de beste airfryers was gebaseerd op de volgende criteria:

 1. Kookprestaties: Hoe goed en gelijkmatig bereidt de airfryer verschillende gerechten?
 2. Gebruiksgemak: Is het apparaat eenvoudig te bedienen en te reinigen?
 3. Ontwerp en Capaciteit: Hoeveel ruimte neemt het apparaat in en hoeveel eten kan het bereiden?
 4. Energie-efficiëntie: Hoe efficiënt gaat de airfryer om met energie tijdens het kookproces?
 5. Extra Functionaliteiten: Heeft de airfryer unieke of nuttige extra functies die het onderscheiden van andere modellen?

Kort overzicht: Deze Airfryers raden we aan per categorie

Aanrader per categorie:Onze Keuze:
Beste premium optiePhilips Airfryer Combi XXL Connected 7000 serie HD9880/90: We zijn onder de indruk van deze airfryer, perfect voor gezond koken. Zijn Rapid CombiAir-technologie en olievrije bereiding zijn ideaal. De automatische programma’s en NutriU-connectiviteit voegen een persoonlijke touch toe aan onze kookervaring. >> Check de goedkoopste prijs
Beste algemene optiePhilips HD9255/60 – Airfryer: Deze airfryer biedt naar onze mening een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Met 13-in-1 functionaliteiten en de mogelijkheid om de voortgang op afstand via NutriU-app te volgen, is het een veelzijdige keuze. >> Check de goedkoopste prijs
Beste budget optieInventum GF500HLD: Ideaal voor mensen gebonden aan een budget. Deze airfryer heeft een ruime mand van 5 liter voor 1000 gram frites. De 8 automatische bakprogramma’s en vaatwasbestendige onderdelen maken het gebruik en onderhoud eenvoudig. >> Check de goedkoopste prijs
Beste dubbele airfryerInventum GF800HLD: Deze airfryer met twee manden is een innovatieve keuze. Je kunt verschillende gerechten tegelijkertijd bereiden, wat ideaal is voor gevarieerde maaltijden. De Dual Cook en Sync functies zorgen ervoor dat alles tegelijk klaar is. >> Check de goedkoopste prijs

Alle Pluspunten en Minpunten van de Geselecteerde Airfryers

Philips Airfryer Combi XXL Connected 7000 serie HD9880/90 [Score: 97/100]

Voordelen:

 • Rapid CombiAir-technologie voor diverse kookopties.
 • Bereiding met hete lucht: minder olie, gezonder koken.
 • Automatische programma’s en herinnering aan persoonlijke voorkeuren.
 • Grote capaciteit, ideaal voor gezinnen en grote porties.

Minpunten:

 • Hoger prijssegment is een drempel.

>> Check hem hier op Bol.com

Philips HD9255/60 – Airfryer [Score: 92/100]

Voordelen:

 • 13-in-1 functionaliteit voor veelzijdig koken.
 • NutriU-app voor het volgen van de voortgang op afstand.
 • Gebruiksvriendelijk touchscreen met 7 instellingen.
 • Compact en stijlvol design past in elke moderne keuken.

Minpunten:

 • Niet vaatwasserbestendig, wat het schoonmaken kan bemoeilijken.

>> Check hem hier op Bol.com

Inventum GF500HLD [Score: 81/100]

Voordelen:

 • Grote capaciteit van 5 liter, perfect voor grote gezinnen.
 • 8 automatische bakprogramma’s voor eenvoudig gebruik.
 • Vaatwasbestendige onderdelen voor gemakkelijk schoonmaken.
 • Gezond frituren met heteluchttechnologie.

Minpunten:

 • Presteert minder dan de andere alternatieven op deze pagina.

>> Check hem hier op Bol.com

Inventum GF800HLD [Score: 82/100]

Voordelen:

 • Twee manden voor het gelijktijdig bereiden van verschillende gerechten.
 • Dual Cook en Sync functies voor gesynchroniseerd koken.
 • 8 automatische programma’s voor veelzijdigheid in bereiding.
 • Vaatwasbestendige onderdelen voor eenvoudig onderhoud.

Minpunten:

 • Vereist meer opbergruimte vanwege de grotere omvang.

>> Check hem hier op Bol.com

Methodologie van ons onderzoek naar Airfryers

Onze aanpak om de beste airfryers te vinden, was grondig en gebaseerd op een combinatie van methoden. We verzamelden informatie uit betrouwbare bronnen zoals de Consumentenbond en Kassa. Hoewel we niet rechtstreeks samenwerkten met deze instanties, was hun diepgaande analyse essentieel voor ons onderzoek. We evalueerden hun bevindingen, vergeleken verschillende modellen en analyseerden klantrecensies om een volledig beeld te krijgen van de prestaties en kwaliteit van elke airfryer.

Wat experts zeggen over Airfryers

Experts op het gebied van keukenapparatuur benadrukken het belang van efficiëntie en veelzijdigheid in airfryers. De consensus is dat een goede airfryer niet alleen gezonder moet kunnen frituren, maar ook andere kookfuncties moet bieden zoals bakken, grillen en roosteren. Bovendien is gebruiksgemak, zoals intuïtieve bediening en eenvoudige reiniging, een belangrijk aandachtspunt. Experts waarderen airfryers die een consistente kookprestatie leveren en benadrukken de rol van innovatieve technologieën in het verbeteren van de kookervaring.

Veelgestelde vragen over Airfryers

 1. Hoe werkt een airfryer? Een airfryer kookt voedsel door snel hete lucht rond het eten te circuleren, wat een knapperig laagje creëert vergelijkbaar met frituren, maar met minder olie.
 2. Kan ik alles bereiden in een airfryer? Airfryers zijn veelzijdig en geschikt voor een breed scala aan gerechten, van frites en kip tot groenten en zelfs sommige desserts.
 3. Is koken met een airfryer gezonder? Ja, omdat airfryers veel minder olie gebruiken dan traditionele frituurmethoden, zijn de gerechten die je ermee bereidt over het algemeen gezonder.
 4. Hoe maak ik een airfryer schoon? De meeste airfryers hebben verwijderbare onderdelen die vaatwasmachinebestendig zijn. Voor het reinigen van de binnenkant wordt een vochtige doek aanbevolen.

Feedback van gebruikers over Airfryers

 • Philips Airfryer Combi XXL Connected 7000 serie HD9880/90: “We zijn verbaasd over hoe snel en gelijkmatig deze airfryer kookt. Het gemak van de NutriU-app is een groot pluspunt, en het reinigen is een fluitje van een cent.” >> Bekijk op Bol.com
 • Philips HD9255/60 – Airfryer: “Deze airfryer is fantastisch voor gezonde maaltijden. Ik gebruik hem bijna dagelijks voor van alles, van kip tot groenten. Hij is gebruiksvriendelijk en makkelijk schoon te maken.” >> Bekijk op Bol.com
 • Inventum GF500HLD: “Dit apparaat overtreft mijn verwachtingen. De frietjes komen er perfect uit, en de grillfunctie is een leuke toevoeging. Een geweldige keuze voor een betaalbare prijs.” >> Bekijk op Bol.com

Voor diegenen die meer inzichten en reviews zoeken, is hier een schat aan informatie beschikbaar.

Lees ook onze tips over deze aanverwante onderwerpen

Dit zijn slechts enkele van de vele bronnen beschikbaar op onze website om jou te ondersteunen en te informeren.